Faktaa happamuudesta. Mitä kehon ja elimiston nesteiden sekä virtsan happamuus tarkoittaa?

Perusasiat tietämällä voimme seurata ja tarvittaessa vaikutttaa, korjata asian, mikäli kehomme on siirtynyt happamuuden puolelle. Happamuutta ja vastaavasti emäksisyyttä mitataan pH -arvolla. Asteikon toisessa päässä on happamuus ja toisessa päässä emäksisyys.

pH -asteikko

 Hapan osuus alareunan pH-asteikolla on väritetty punaisella, emäksinen osuus sinisellä ja niiden välissä oleva neutraali kohta on valkoinen. Neutraali eli ei hapan eikä emäksinen on 7. Siis arvon tulisi olla yli seitsämän.

Useilla solujen entsyymeillä on optimaalinen pH -arvo joka on usein 7:n ja 8:n välillä. pH:lla on merkittävä asema aineenvaihdunnassa. Elimistömme ja kehomme pH:n tulisi olla välillä 7,2-7,4.

Liian hapan elimistö altistaa erityisesti kivuille, säryille ja turvotuksille. Monet sieni- ja bakteeritulehdukset tulevat herkemmin happamaan elimistöön. Me olemme yleensä aika happamia ja medän elimistö on hapan.

Ihon tehtävä on poistaa ylimääräisiä kuona-aineita eli happoja kehosta. Jos keho on liian hapan, syntyy finnejä, näppyjä, syyliä, luomia jne. kun elimistö ei pysty poistamaan niitä luonnollista kautta.

Ensimmäiseksi hapot kerääntyvät rasvakudoksiin lantiossa, reisissä, käsivarsissa ja pakaroissa. Kun nämä varastopaikat ovat täynnä, ottaa keho käyttöön lisävarastopaikat eli sidekudokset, rustot, nivelet ja verisuonet. Viimeisenä varastotilana keho käyttää sisäelimiä kuten maksaa ja munuaisia. Seurauksena voivat olla sappi- ja munuaiskivet. Koulutuksissa lisää....

Noin 40:n ikävuoden jälkeen voi syntyä erilaisia aineenvaihduntasairauksia kuten mm. migreeni, astma, reuma, kihti, korkea verenpaine ja korkea kolesteroli. Happamuus aiheuttaa käymistä. Käyminen puolestaan synnyttää hiivaa, sieniä ja hometta kaikkialle elimistöömme. Hiivat ja sienet ovat eläviä organismeja, jotka tarvitsevat ravintoa elääkseen. Ne ravitsevat itseään sinun ravintoaineillasi ja vähentävät kaiken syömäsi ravinnon kemiallista ja mekaanista imeytymistä jopa puolella. Koska hiivat, sienet ja homeet syövät ravintoa, ne myös tuottavat jätteitä, eksotoksiineja ja mykotoksiineja. Nämä jätteet voivat olla erittäin vaarallisia soluillesi.

Syömämme ravinnon kulku hidastuu elimistössä aiheuttaen lisää happamoitumista sen sijaan, että ravinto tuottaisi energiaa. Noidankehä on valmis. Paino alkaa nousemaan ja tunnet itsesi väsyneeksi. Kerromme koulutuksissa lisää.....

Biologinen lääketiede tuntee lukuisia eri sairauksia, joiden se katsoo jopa aiheutuneen pitkäaikaisesta elimistön happamuudesta. Tällaisia sairauksia voivat olla reumaattiset sairaudet, sidekudossairaudet ja vanhuuteen liittyvät kalkkeutumissairaudet.

Keho pyrkii itse neutraloimaan happamuutta

Jos elimistö poikkeaa tarkasta pH- tasapainostaan, niin elintärkeät elimet voivat vaurioitua ja koko elämä on uhattuna. Siksipä meidän elimistömme tekee kaikkensa säilyttääkseen pH-tasapainon. Elimistömme pyrkii suojautumaan happojen aiheuttamilta tuhoilta muodostamalla kolesteroliplakkia, varastoimalla rasvaa, huuhtomalla kalsiumia luista tai magnesiumia sydämestä tai lihaksista. Mikään näistä suojatoimista ei ole hyväksi sydämelle, luustolle, lihaksille, verisuonille saatika vyötärölle. Tuhot voivat jopa viedä kohti sydänkohtausta tai aivohalvausta.

Millä kehon happamuutta voi mitata?

Kuten näit tällä sivulla olevalla video tallenteella testin niin Indikaattori- eli pH-paperilla voi mitata happamuuden tasoa virtsasta. Se mitataan aamuvirtsasta ennen syöntiä ja juontia kahtena – kolmena peräkkäisenä päivänä. Aamuvirtsan pH peilaa viimeisen vuorokauden elämäntyyliä ja ruokavalintoja sekä kertoo kehon kudoksiin ja nesteisiin kertyneen happamuuden tason. Sen tulisi olla välillä 7,0 – 7,4.

Kun löydät tasapainon, elimistöllä ei ole tarvetta imeä kehosta rasvapitoisia protoneja (happoja) ja varastoida niitä. Olet terve, energinen ja pysyt ihannepainossasi.

Kuinka kehon happamuutta voit neutraloida tehokkaasti tuotteella joka toimii myös solutasolla?

Ruokavaliolla ja elintavoilla on olennainen merkitys kehon happamuuden syntymisessä. Usein pelkkä ruokavalion muutaminen ei enää riitä. Magnesium ja ruokasoodat eivät yksistään pysty nostamaan kehon pH -tasoa. Siihen tarvitaan useita mikroravinteita, joiden suhde toinen toisiinsa täytyy olla oikea.

Lihakset vaativat kalsiumia, mangnesiumia, natriumia ja kaliumia siten että kalsium ja natrium toimivat aisaparina ja natrium sekä kalium toistensa aisaparina. Lihaskipuihin ja lihaskramppeihin liitty usein mangnesiumin ja kaliumin liian alhaiset arvot suhteessa kalsiumiin ja natriumiin. Tästä on kysymys ja siksipä Pro Balance on tehokkain, myös solutasolla. Yleisesti luullaan että pelkästään mangnesium yksistään auttaisi johonkin ongelmaan. Ei myöskään hokku pokkus tempuilla kuten ruokasoodan tms. käytöllä ole merkitystä. Ilmaisissa netti ja webinaari koulutuksissamme kuulet mistä happamuus johtuu ja mitä sairauksia se auheuttaa kunhan olet saanut omat ostotunnukset ja salasanan! Hoida terveyttä - älä sairautta!

Kuulet lisää eri aiheista, tuotteista ja käyttökokemuksista kun sinulla on omat ostotunnukset ja pääset ilmaisiin live, netti ja webinaarikoulutuksiin. Ota meihin heti yhteyttä, järjestämme sinulle nämä tuotteet edullisesti, nettohinnalla. Saat myös indikaattori -liuskat (12 liuskaa), minulta ostaessasi nämä tuotteet omilla ostotunnuksilla, nettohinnalla.

Asko Puusaari

Kirjoittanut: Asko Puusaari

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Sähköpostitse
Tekstiviestitse

Rekisteriseloste

1. Rekisterinpitäjä

Trendintekijät Oy
Kivenkarintie 32
21180 Livonsaari

Y-tunnus: 15475551
Puh: +358407329949

2. Rekisteriasiat

Asiakaspalvelumme vastaa rekisteriä koskeviin kysymyksiin ja palautteisiin mahdollisimman nopeasti.

3. Rekisterin nimi

Trendintekijät Oy:n asiakas-, markkinointi- ja ajankohtaiskirjeen tilanneiden rekisteri.

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Käsittelyn tarkoituksena on asiakassuhteen hoitaminen, asiakkaan ja rekisterinpitäjän oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttaminen sekä henkilötietolain mukainen henkilötietojen käsittely verkkopalveluihin liittyviin tarkoituksiin, tutkimustoimintaan, rekisterinpitäjän ja/tai sen yhteistyökumppaneiden mainonnan ja/tai suoramarkkinoinnin suuntaaminen asiakastietojen perusteella rekisterinpitäjän viestimien ja palvelujen kautta luovuttamatta henkilötietoja ulkopuoliselle taholle.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteri voi sisältää seuraavia tietoja asiakkaista:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Matka- ja/tai muu puhelinnumero
  • Organisaatio ja asema
  • Organisaation osoitetiedot
  • Yhteysloki

6. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteri koostetaan rekisterinpitäjän asiakastietojärjestelmästä, yleisesti saatavilla olevista internetlähteistä, sekä mahdollisista muista julkisista lähteistä. Pääsääntöisesti osoitelähteet on eritelty mikäli ne ovat muita kuin ensiksi mainittuja.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Rekisterinpitäjä ei luovuta asiakkaiden henkilötietoja ulkopuolisille, paitsi Suomen viranomaistoimien niin edellyttäessä.

8. Tietojen poistaminen

Tietoja voidaan poistaa henkilön vaatimuksesta tai asiakassuhteen loppumisen vuoksi.

9. Rekisterin suojauksen periaatteet

Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Rekisterinpitäjän ja sen mahdollisten tietotekniikkakumppanien tietoverkko ja laitteisto, jolla rekisteri sijaitsee, on suojattu palomuurilla ja muilla tarvittavilla teknisillä toimenpiteillä.